Previous | Next

Frederiksplein 47 - C AMSTERDAM

Save property
This apartment is Purchased

Description

Frederiksplein 47-49
In twee statige herenhuizen van eind 19e eeuw zijn 8 luxe appartementen gerealiseerd. De panden zijn voorheen in gebruik geweest als woonhuis en later als kantoor. Het betreft een unieke herontwikkeling op een bijzondere plek middenin de stad.

De appartementen zijn met smaak en oog voor detail grondig gerenoveerd. Zo zijn de panden voorzien van een nieuwe fundering, de verdiepingen zijn opnieuw ingedeeld, nieuwe keukens, badkamers, vloeren, verlichting en technische installaties. Werkelijk de gehele binnen- als buitenzijde is aangepakt en vernieuwd. Ieder appartement heeft een eigen signatuur, bijvoorbeeld een ornamenten plafond, monumentale haard, frans balkon, spantconstructie of bijzondere kamer-en-suite.

Ligging en bereikbaarheid:
Deze schitterende monumentale panden liggen in een rustig, boomrijk straatje, aan het einde van de Utrechtsestraat en tegenover de Nederlandsche Bank. Aan de voorzijde heeft u zicht op het fraaie aangelegde Frederiksplein met veel groen en de mooie fontein. Aan de achterzijde kijkt u op de Amstel en de idyllische M.J. Kosterstraat.

Vanuit uw appartement loopt u zo de gezellige Utrechtsestraat in met een ruim aanbod aan winkels en diverse eetgelegenheden. Met de fiets bent u binnen enkele minuten in de Plantagebuurt en de gezellige Pijp. In de directe omgeving vindt u o.a. theater Carré, de Hermitage, het Amstelveld en het Sarphatipark.

De appartementen zijn centraal gelegen in het hart van het Centrum, met diverse tram-, bus-/metroverbindingen op loopafstand. Tevens is het goed te bereiken met de auto via de A-1, A-2 en ring A-10. Parkeren middels het parkeervergunningsysteem van de gemeente Amsterdam.

Indeling:
Frederiksplein 47-C (II-hoog)
Vanuit het statige trappenhuis bereikt u uw eigen entree op de tweede verdieping. U komt binnen in de centrale hal met toegang tot de verschillende vertrekken. Aan de voorzijde bevindt zich de ruime woonkamer met open keuken, originele schouw en fantastisch uitzicht op het Frederiksplein. De keuken vormt een mooi onderdeel van de woonkamer, is luxe uitgevoerd en voorzien van alle inbouwapparatuur, o.a. 5-pitsgaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser, oven, koel-/vriescombinatie.

Middels de dubbele deur en de aparte toegangsdeur is de zijkamer bereikbaar, te gebruiken als eetkamer of als kantoor als u aan huis werkt. Naast de woonkamer is een klein halletje met de meterkast en opstelplaats voor wasmachine en droger.

Aan de achterzijde zijn de twee in grootte variërende slaapkamers. De badkamer ligt in het midden en is keurig uitgevoerd met een ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel en handdoekradiator. Naast de badkamer ligt het separate toilet met een fontein.

Turn-key oplevering:
De appartementen worden geheel turn-key opgeleverd. Dat betekent dat werkelijk alles nieuw is, o.a. geïsoleerde vloeren, wanden en plafonds, fraaie in-/opbouwspots, luxe keukens en moderne badkamers.

De kwaliteit van de materialen zijn zeer hoogwaardig en passend bij de uitstraling van de panden. De vloeren zijn afgewerkt met een visgraatparketvloer, de wanden en plafonds zijn voorzien van glad stucwerk en reeds geschilderd. Daarnaast zijn de panden voorzien van een nieuwe fundering.

Het enige dat u nog hoeft te doen is uw meubels plaatsen en u kunt direct beginnen met genieten!

Vereniging van Eigenaren:
De VvE bestaat uit 8 leden, verdeeld over de twee panden. Per 1 november 2016 zal de VvE professioneel beheerd worden door Delair Vastgoedbeheer (tel. 020-67 68 2222).

De servicekosten voor de appartementen variëren tussen € 59,- en € 93,- per maand. In deze kosten zitten o.a. opstalverzekering, schoonmaak van de trappenhuizen, beheer en voorziening onderhoud in de toekomst. De eerste VvE vergadering zal worden ingepland in overleg met de kopers in het project.

Eigen grond:
De panden zijn gelegen op eigen grond (erfpacht is niet van toepassing).

Splitsing:
De panden zijn inmiddels gesplitst in 8 appartementsrechten. De koop- en leveringsakte zullen worden opgesteld door de vaste projectnotaris, te weten Lubbers & Dijk notarissen in Amsterdam.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlaktes tussen 84 m² en 173 m² (meetrapporten aanwezig);
- Hoogwaardig gerenoveerde appartementen;
- Gelegen op eigen grond;
- Nieuwe fundering onder beide panden;
- Gesplitst in 2016, 8 appartementsrechten;
- Luxe keukens voorzien van alle gemakken;
- Houten visgraatparketvloeren;
- Nieuwe installaties (o.a. elektra, cv-systeem etc.);
- Professionele VvE-beheerder Delair Vastgoedbeheer;
- Een ontwikkeling van Midvast;
- Vaste projectnotaris Lubbers & Dijk;
- Oplevering in overleg.


De informatie in deze aanbieding is met zorgvuldigheid samengesteld. Alle informatie is, tenzij nadrukkelijk anders aangegeven, globaal en vrijblijvend. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Read full description

Features

Transfer of ownership

Available from
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Upper-floor apartment
Building type
Apartment/apartment block
Type of construction
Existing property
Year of construction
-1906
Under construction
No

Details

Location
By a park, In town or city centre, Unobstructed views
Open porch
No
Permanent habitation
Yes
Holiday home
No
Roof covering
Attic/penthouse
Roof material
Slate, Other

Surface Area and Volume

Floor space
86 m²
Volume
356 m³

Layout

Number of rooms
4
Number of bedrooms
2
Number of floors
1

Insulation and heating Insulation and heating

Heating type
Boiler
Hot water installation
Boiler
Boiler gas/oil
gas

Parking

Facility
Parking permits
View all features

All photos

Share this property

NVM
MVA
Funda