Previous | Next

Potgieterstraat 29 III/IV AMSTERDAM

Save property
This apartment is Purchased

Description

BIJZONDER CHARMANT, RUIM EN LICHT DUBBEL BOVENHUIS (ca.85M2) MET O.A. HOGE PLAFONDS, HOUTEN BALKEN, BAKSTENEN DETAILS EN EEN HEERLIJK DAKTERRAS, GELEGEN IN DE LEUKE DA COSTABUURT.

Het appartement is rustig gelegen in de ruim opgezette Potgieterstraat in Oud West, gelegen op de rand van stadsdeel Centrum. Aan de ene zijde is er de Da Costagracht, aan de andere kant de Singelgracht. Vanuit hier loop je via de Elandsgracht zo richting Negen Straatjes en de Dam, maar zijn o.a. ook de Hallen en Ten Katemarkt binnen handbereik te vinden.
Oud West is enorm aantrekkelijk door de vele leuke restaurants, bars en andere inspirerende concepten die zich hier vestigen. De Kinkerstraat en Bilderijkstraat bieden een grote variëteit aan van de meer gevestigde Retail ketens, supermarkten maar ook de plaatselijke kruideniers.

De woning ligt zeer gunstig ten opzichten van OV; op loopafstand zijn diverse haltes naar Centraal Station of Station Sloterdijk te vinden. En met de auto is de Ring A10 in enkele minuten bereikbaar via o.a. de Overtoom. In 2010 is de voorzijde volledig gerenoveerd (nieuwe ramen, schilderwerk, gevel gereinigd, nieuw lijstwerk ramen en dubbel glas) waarna in 2011 de achterzijde van de eigen woning is geschilderd.
Het dakterras is in 2011 vergund aangelegd voorzien van extra houten constructie, nieuwe bitumen dakdekking, interne vaste trap, elektrisch dakluik, beloopbaarglas, electriciteitspunten, irrigatiesysteem, geluidsboxen, keukentje met water en afvoer. Tot slot is in 2015 het trappenhuis geschilderd.

ENTREE
Via een verzorgd portiek is er toegang tot een gezamenlijk trappenhuis dat toegang geeft tot de woning op de derde verdieping. Bij binnenkomst valt direct op hoe licht en sfeervol de woning is. Bij binnenkomst is er op een slimme manier een garderobe gecreëerd. Deze inbouwkast zorgt op een speelse manier voor een scheiding van een living aan de voorzijde en woonkeuken aan de achterzijde van de woning.

LIVING
De living oogt ruim, licht en charmant door vele authentieke details. Zo zijn de originele bakstenen weer zichtbaar bij de schouw, is een kast met ongelakte houten deur zichtbaar en is de wit geschilderde houten trap naar boven voorzien van houten lambrisering. In combinatie met de houten vloer en het vele licht dat binnenkomt door de drie ramen aan de voorzijde, voelt deze ruimte direct als een fijn thuis aan.

WOONKEUKEN
Aan de achterzijde is de heerlijke keuken gesitueerd. Echt een keuken voor liefhebbers van koken en lang tafelen aan de grote keukentafel. Aan twee zijde een keukenblad, een ruim fornuis met spoelbak, grote inbouw ijskast met vrieskast, afwasmachine en voldoende ruimte voor andere keukenapparatuur, kookboeken, potten en pannen. Het uitzicht vanuit de keuken is uniek; vanuit hier kijk je metersdiep achtertuinen in. Door dit vrije uitzicht is het ook de hele middag genieten van de zon. Ook in de keuken komen de houten balken en bakstenen details weer terug.


SLAAPKAMERS
Via een interne trap is de vierde verdieping bereikbaar waar zich twee ruime slaapkamers bevinden. De hoogte van deze verdieping is fantastisch en heel speels door de balken die doorlopen. De ruime, open kamer aan de voorzijde heeft hierdoor een loft-achtige uitstraling en is tevens voorzien van inbouw kledingkasten. Ook de slaapkamer aan de achterzijde is zeer charmant verbouwd met wederom inbouwkasten, hoogte, houten balken en een bakstenen schouw.
Tot slot is er in de slaapkamer aan de voorzijde nog een vide (1,45 cm. hoog), ideaal voor logees, speelruimte of ruime berging.

BADKAMER
De badkamer is tussen beide slaapkamers gesitueerd en is betegeld met een witte mozaïek tegel. De badkamer is voorzien van een ligbad met douche, wastafel meubel en toilet. Tevens is hier een aansluiting voor wasmachine en droger.


DAKTERRAS
Tot slot een heerlijk dakterras (ca. 22m2)! Het dakterras is bereikbaar via een ruime interne vaste trap met elektrisch dakluik. Er is veel aandacht besteed aan de aanleg en inrichting van het dakterras; zo is er een gootsteen met afvoer, geluidsboxen voor o.a. Sonos, verlichting en een irrigatiesysteem voorde vele planten. Het dakterras biedt voldoende ruimte aan een lounge set en/of tuinset.
Read full description

Features

Transfer of ownership

Available from
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Upper-floor apartment
Building type
Apartment/apartment block
Type of construction
Existing property
Year of construction
-1906
Under construction
No

Details

Facilities
Mechanical ventilation system, TV cable
Location
On a quiet road, In town or city centre
Open porch
No
Permanent habitation
Yes
Holiday home
No

Surface Area and Volume

Floor space
85 m²
Volume
260 m³

Layout

Number of rooms
4
Number of bedrooms
2
Number of floors
2

Insulation and heating Insulation and heating

Heating type
Boiler
Boiler ownership
Freehold property

Outside Area

Garden type(s)
Sun terrace
Total area
22 m²

Parking

Facility
Public parking
View all features

All photos

Share this property

NVM
MVA
Funda